امازینگ / رپورتاژ آگهی / بسته بندی مواد غذایی چیست

بسته بندی مواد غذایی چیست

بسته بندی مواد غذایی چیست

امروزه بسته بندی مواد غذایی یکی از اصلی ترین و مهم ترین موارد در تولید محصولات غذایی می باشد و محصولات غذایی کمی هستند که بدون بسته بندی به بازار عرضه شوند. هدف از بسته بندی مواد غذایی ، حفظ سلامت و نگهداری مواد غذایی در برابر آسیب هایی مثل آلودگی، فاسد شدن، کپک، حشرات و آفات، جلوگیری از دستکاری شدن، جلوگیری از آسیب های فیزیکی حین حمل ونقل، خراب شدن و… می باشد. بسته بندی مواد غذایی برای تولیدات و عرضه شما، افزایش قیمت در پیش خواهد داشت.

دلایل بسته بندی مواد غذایی در بازار و کسب و کار

بسته بندی موادغذایی علم و روشی است که با کمک انواع دستگاه بسته بندی موجب می‌شود مواد غذایی برای مصرف کنندگان و مشتریان، جذاب تر باشد و به خرید محصولات غذایی شما علاقه مند کند. همچنین علاوه بر تبلیغات و جذب مشتری می تواند باعث سلامت و افزایش عمر و انقضای محصولات غذایی شود. بسته بندی ها  می توانند غذا و محصول عذایی شما را تمیز و تازه نگه دارد و مصرف کردن آن را برای کاربران و مشتریان شما راحت تر می کند.

بسته بندی مواد غذایی از محصولات غذایی مصرفی یا تولیدی شما، در برابر انواع حملات از جمله آسیب فیزیکی، حمله شیمیایی و آلودگی ناقلان بیولوژیکی از جمله میکروارگانیسم ها، حشرات و جوندگان محافظت می کند. عوامل محیطی مانند اکسیژن و بخار آب، اگر مواد غذایی اجازه ورود آزادانه به بسته ها را داشته باشند، باعث فاسد شدن آنها و از دست رفتن سرمایه شون.

انواع روش های بسته بندی مواد غذایی

انواع روش های بسته بندی برای بسته بندی موادغذایی عبارت است از:

بسته بندی مواد غذایی به صورت کنسرو

در ادامه دو راه بسته بندی مواد غذایی به صورت کنسرو ( به صورت خانگی و در صنعت بسته بندی مواد غذایی) را آموزش می دهیم:

بسته بندی مواد غذایی چیست

کنسرو کردن مواد غذایی در منزل

یک روش مقرون و به صرفه برای بسته بندی مواد غذایی خانگی مختلف می باشد که علاوه بر افزایش عمر و انقضای محصولات غذایی، یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین روش ها از نظر مشتری می باشد. با کنسرو کردن مواد غذایی همچون کمپوت میوه‌ها و سبزیجات در شیشه ها و یا قوطی های آهنی می توانید یک بسته بندی مواد غذایی مناسب ایجاد کنید؛ مانند: کمپوت میوه، مربا، ترشی و…

کنسرو کردن مواد غذایی به صورت صنعتی

در یک عملیات کنسروسازی تجاری معمولی ممکن است از فرآیندهای کلی زیر  برای بسته بندی مواد غذایی و تولید کنسرو هایی از جمله: کنسرو ماهی (تن ماهی) کنسرو گوشت، کنسرو خورشت، کمپوت میوه و… استفاده کرد:

  1. شستشو با دستگاه شستشوی سبزی یا میوه،
  2. دستگاه سورت برای مرتب‌سازی و درجه‌بندی،
  3. آماده‌سازی و دست چین،
  4. پر کردن ظروف بسته بندی توسط دستگاه بسته بندی،
  5. تخلیه و آب‌بندی ظروف،
  6. استریل‌سازی حرارتی،
  7. خنک‌سازی،
  8. برچسب‌گذاری/پوشش با دستگاه شیرینگ پک برای حمل و نقل .

بسته بندی منجمد موادغذایی

بسته بندی مواد غذایی به صورت انجماد می تواند یک روش خانگی بسیار عالی و ارزان برای مواد غذایی شما باشد. یکی از انواع روش های بسته بندی مواد غذایی منجمد کردن انواع مواد غذایی است. زمانی که قصد دارید از روش بسته بندی منجمد مواد غذایی استفاده کنید، بهتر است که از تمیز بودن محصولات غذایی خود اطمینان پیدا کنید. این روش برای بسته بندی طیفی از مواد غذایی می باشد و بسیاری ازمحصولات قابلیت منجمد شدن را ندارند.

انواع بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی برای محافظت از محتویات در برابر آلودگی، دستکاری و آسیب ضروری است و همچنین برای تعیین اندازه وعده ها و نمایش اطلاعات محصول مفید است. از آنجایی که نیازهای بسته بندی برای انواع مختلف مواد غذایی متفاوت است، انواع مختلفی از مواد بسته بندی مواد غذایی موجود است، از جمله:

  • بسته بندی های اسپتیک یا استریلیزه
  • کیسه های نایلونی، نخی، پارچه ای و..
  • جعبه های مقوایی، پلاستیکی، چوبی، آهنی
  • قوطی های آهنی، پلاستیکی، چوبی، شیشه ای
  • کارتن ها و کاغذ های بسته بندی به صورت جعبه یا پاکت و…
  • بسته بندی انعطاف پذیر
  • پالت ها
  • سینی ها، ظروف پلاستیکی و…
  • لفاف هی بسته بندی مختلف

بسته بندی های آسپتیک یا استریلیزه

بسته بندی آسپتیک یا استریلیزه از مخلوط کاغذ و آلومینیوم با لایه ای از پلی اتیلن ساخته شده است. از آن برای غذاهایی استفاده می شود که باید استریل بمانند، مانند:

  • شیر
  • محصولات آشامیدنی حاوی شیر
  • تخم مرغ مایع
  • غذاهای فرآوری شده که نیاز به مدت زمان طولانی نگهداری دارند.

بسته بندی کیسه ای

کیسه ها از مواد نازک و معمولاً پلاستیکی ساخته می شوند تا از تماس مواد غذایی با هوا و محیط جلوگیری کنند. تعدادی از انواع مواد غذایی را می توان در درخانه به صورت دستی و در کارخانه به صورت اتوماتیک و صنعتی توسط دستگاه کیسه پرکن در کیسه قرار داد. مواد غذایی از جمله:

  • تنقلات، مانند چیپس و چوب شور
  • میوه ها و سبزیجات، مانند سیب و سیب زمینی
  • پفک
  • حبوبات و خشکبار
  • غلات و..

جعبه های مقوایی، پلاستیکی، چوبی، آهنی

جعبه ها یکی از رایج ترین انواع بسته بندی مواد غذایی هستند. آنها را می توان با چوب، تخته فیبر موجدار یا فلز ساخت که باعث می شود در برابر آسیب مقاوم تر شوند. آنها معمولا برای غذاهایی مانند:

  • غلات
  • پیتزای یخ زده
  • کراکر میان وعده
  • سوهان و سوقات و…

بسته بندی مواد غذایی چیست

قوطی های فلزی، چوبی، پلاستیکی و…

قوطی های آهنی، پلاستیکی، چوبی، شیشه ای ظروفی هستند که برای جلوگیری از خوردگی با قلع پوشانده شده اند. آنها در حفظ موادغذایی و محافظت از آن در برابر نور بهترین عملکرد را دارند زیرا ظرف مات است. قوطی ها برای بسته بندی بسیاری از مواد غذایی استفاده می شود، مانند:

  • سبزیجات
  • میوه
  • سوپ
  • گوشت ها
  • سس.

کارتن ها و بسته بندی های کاغذی

کارتن ها از مقوای راه راه ساخته می شوند و برای دوام در برابر رطوبت می توانند با پلاستیک یا پارافین پوشانده شوند. آنها در بسیاری از سبک های بسته بندی مواد غذایی موجود هستند، از جمله:

  • کارتن های تخم مرغ: این ظروف دارای قالب های تخم مرغی شکل هستند که در هنگام حمل و نقل از تخم مرغ محافظت می کنند.
  • کارتن های آسپتیک: این نوع دارای مواد کارتنی است که برای خواص آسپتیک طراحی شده است. برای نوشیدنی هایی مانند آب میوه و شیر استفاده می شود.
  • کارتن های تاشو : کارتن های تاشو به صورت تکه های مقوایی تخت ساخته می شوند تا توسط سازنده مواد غذایی مونتاژ شوند.
  • کارتن های شیروانی: این سبک کارتن دارای شیروانی هایی در قسمت بالایی است که می توان آن ها را نیشگون کرد و کشید تا باز شود. این طرح برای نوشیدنی هایی مانند آب میوه و شیر محبوب است.
  • پاکت های کاغذی: نوعی بسته بندی جذاب و کاغذی که مصرف بسیار زیادی در فروشگاه های نان فانتزی و شکلات و آجیل فروشی ها دارد.

بسته بندی انعطاف پذیر

بسته بندی انعطاف پذیر بسته بندی غیر سفت و سختی است که می تواند هر شکلی به خود بگیرد. مانند کیسه ها از محتویات در برابر محیط محافظت می کند و عمر مفید آنها را افزایش می دهد. نمونه ای از بسته بندی انعطاف پذیر انواع سالاد کیسه ای است.

پالت ها

از پالت ها برای حمل و نقل مقادیر زیادی ظروف غذا استفاده می شود. محصولات معمولاً برای امنیت بیشتر بسته بندی می شوند.

سینی ها و ظروف پلاستیکی

سینی ها یک ماده مقوایی مسطح و ضخیم با لبه های برجسته برای نگهداری محصول در ظرف هستند. آنها برای غذاهایی مانند:

  • نوشیدنی
  • گوشت
  • غذای آماده
  • بذر کاشت

لفاف های بسته بندی مواد غذایی

لفاف ها بسته بندی پلاستیکی نازکی هستند که از مواد غذایی در برابر محیط محافظت می کنند. آنها برای موارد منفرد استفاده می شوند، مانند:

 

  • آب نبات
  • آلوچه و قیصی
  • کشمش
  • میوه خشک
  • میله های گرانولا و..

ظروف شیشه ای

تمام ظروف شیشه‌ای که در نقش قوطی‌های بسته بندی مواد غذایی استفاده می‌شوند برای نگهداری غذاهای خشک به‌خوبی کار می‌کنند، به شرطی که از درب محکمی استفاده شود، به‌عنوان مثال شیشه‌های مایونز. با این حال، فقط از شیشه های کنسرو از نوع مزون می توان برای کنسرو کردن مواد غذایی در شیشه استفاده کرد. قبل از استفاده از آن برای نگهداری مواد غذایی، مطمئن شوید که شیشه ها به طور کامل از تمام باقی مانده های مواد غذایی قبلی تمیز شده اند.

کسب درآمد از بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی به دلیل نیاز بالا و اهمیت آن به یکی از کسب و کار های خانگی پر درآمد برای بانوان و یا خط های تولید خانگی و کارگاه های کوچک تبدیل شده است. این روز های بسیاری از کسب و کار های خانگی از طریق بسته بندی مواد غذایی کسب درآمد خانگی می کنند. برای خرید دستگاه بسته بندی می توانید عبارت “دستگاه بسته بندی زاگرس ماشین” را در گوگل جستجو کنید و وارد سایت arianzagrosmachinery.com  شوید.

سخن پایانی

بسته بندی مواد غذایی چه به صورت خانگی و چه به صورت صنعتی، در دنیای امروزی نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند. تقریبا بدون بسته بندی، زندگی، تولید، خرید و فروش و… بسیار سخت و گاهی غیر ممکن می شود. اما در کنار تمامی فواید و مزایای بسته بندی مواد غذایی و محصولات غذایی، پس مانده و زباله های بسته بندی ها می توانند از لحاظ اقتصادی و اجتماعی انسان را دچار مشکل و سختی کنند. همچنین پسمانده های این محصولات غذایی می توانند برای محیط زیست و طبیعت خطر بسیار جدی باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.