امازینگ / پزشکی سلامت / خواص گیاهان / با خواص علمی میوه بهارنارنج بیشتر آشنا شوید

با خواص علمی میوه بهارنارنج بیشتر آشنا شوید

با خواص علمی میوه بهارنارنج بیشتر آشنا شوید

بهارنارنج
در این مطلب نتایج جدیدترین تحقیقات انجام شده بر روی خواص و ضررهای نارنج را به نقل از مجله معتبر مکمل غذا در اختیار شما قرار می دهیم.
عصاره نارنج دقیقا چیست؟


نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) یک میوه ی شناخته شده است و مردم در سراسر جهان از آن استفاده میکنند. مردم بخوبی میدانند که این میوه سرشار از ویتامین هاست. بااینحال از برخی قسمتهای دیگر این گیاه مانند گلها، برگ، پوسته، میوه و آبمیوه برای ساخت دارو استفاده میشود. برای مثال روغن نارنج از پوسته ی آن بدست می آید. عصاره ی نارنج هم که بعنون محصول کاهش وزن استفاده میشود نیز معمولا از پوسته ی میوه تهیه میشود. عصاره ی نارنج بدلیل تاثیری که روی متابولیسم دارد، در محصولات کاهش وزن و مکملهای گیاهی محبوب است.

خواص بهارنارنج
اثرات و فواید نارنج برای سلامتی چیست؟

بطور کلی نارنج حاوی ترکیبات شیمیایی است که روی سیستم عصبی دربدن اثر گذار است. اثر این ترکیبات شیمیایی تا حد زیادی بسته به قسمت مورد استفاده گیاه و متود آماده سازی آن، متفاوت است. این میوه حاوی مقادیر زیاد ویتامین ها، بخصوص ویتامین C است. دیگر قسمتهای گیاه هم بسیار مفید هستند. برخی افراد بدلیل تلخ بودن طعم نارنج، طعم این میوه را دوست ندارند.
روغن نارنج برای درمان بیماری های قارچی پوست و عفونت ادراری نوزادان در طب سنتی (که البته به هیچ وجه توصیه نمیشود)، عفونتهای قارچی، خارش و بیماری پای ورزشکاران موثر است. گل نارنج هم برای تسکین علایم زخم در روده، یبوست، خون در مدفوع، اسهال و گاز روده استفاده میشود. نکته ی جالب توجه این است که از این برای پایین آوردن قندخون، تحریک قلب و گردش خون، اختلالات کبدی، بیماری های کیسه ی صفرا، مثانه و کلیه هم استفاده میشود.
عصاره ها و قسمتهای مختلف گیاه نارنج برای موارد زیر استفاده میشود:
• روغن معطر در آروماتراپی
• کاهش تورم و التهابات پوستی
• درمان ضایعات پوستی
• پاک کننده ی خون
• تسکین درد عضلانی، درد مفاصل، کبودی، سردرد، درد عصبی
• کاهش اضطراب
• آلرژی ها
• تنظیم کلسترول
• مشکلات خفیف خواب (بیخوابی ملایم)
• طعم دهنده ی غذا در صنایع غذایی
• محصولاتی مانند داروسازی، لوازم آرایشی و صابونها
عوارض جانبی، هشدارها و تداخلات!
نگرانی هایی برای سلامتی و اثرات جانبی مرتبط با هر عنصر محرک یا مکملهایی که برروی متابولیسم سلولها، متابولیسم چربی ها و فرایند چربی سوزی در بدن تاثیرمیگذارند، وجود دارد. افرادی که به هر قسمت از گیاه نارنج حساسیت دارند، به هیچ عنوان نباید از عصاره ی نارنج استفاده نمایند. درصورت وجود هرگونه شک و تردید باید با پزشک مشورت شود.
نارنج یک محرک قوی است و ممکن است مانند کافئین، ضربان قلب و فشارخون را بالا ببرد. به همین دلیل افرادی که فشارخون بالا دارند باید از مصرف نارنج یا محصولات حاوی عصاره ی آن پرهیز کنند.

میوه بهارنارنج

هشدارها و موارد احتیاطی:

• دیابت: نارنج میتواند با کنترل کننده های قندخون بیماران دیابتی نوع ۲ تداخل داشته باشد. پس اینگونه افراد باید با احتیاط عمل نمایند.
• فشارخون بالا: نارنج میتواند موجب بالا رفتن فشارخون شود، پس افرادی که فشارخون دارند نباید از ترکیب عصاره ی نارنج و کافئین استفاده کنند. ما به این افراد توصیه میکنیم که به کلی از عصاره ی نارنج اجتناب کنند. اگر شما میوه یا آب نارنج را میل میکنید، توصیه میکنیم که فشارخون را اندازه بگیرید و به هرگونه واکنش توجه کنید. در موارد نادر خود میوه ی نارنج هم میتواند فشارخون را بالا ببرد.
• بیماری گلوکوم: درصورت ابتلا به بیماری گلوکوم از هر فرمی از نارنج دوری کنید، چون ممکن است موجب بدتر شدن علایم گردد. (بیماری آب سیاه یا گلوکوم نوعی اختلال چشمی ست که در صورت عدم معالجه میتواند به بینایی چشم آسیب برساند و حتی موجب کوری شود.)
• بیماری های قلبی و ضربان قلب نامنظم: افرادی که این وضعیت را دارند، باید از مصرف نارنج بخصوص در ترکیب با کافئین خودداری کنند. نتایج بسیاری دراین مواد از مطالعات بدست آمده است؛ اما برخی کارشناسان بشدت توصیه میکنند که درصورت ابتلا به هرگونه بیماری قلبی، از مصرف این ترکیب خودداری شود.
• عمل جراحی: بدلیل اینکه نارنج بعنوان یک محرک عمل میکند، ممکن است بدلیل افزایش ضربان قلب و فشارخون، با جراحی تداخل داشته باشد. توصیه میشود که حداقل تا ۲ هفته قبل از از عملهای جراحی از پیش تعیین شده، نارنج مصرف نشود.
منبع: سالم زیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.