تبلیغات

تبلیغ


تبلیغات

خواص پسته | فواید و مضرات پسته ، خواص دارویی و درمانی پسته

دسته بندی : خواص گیاهان زمان : ۴ اسفند ۱۳۹۵

خواص پسته | فواید و مضرات پسته ، خواص دارویی و درمانی پسته

خواص پسته , عکس پسته ,فواید پسته ,درخت پسته ,مغز پسته ,مضرات پسته

تاریخچه درخت پسته

پسته با نام علمی Pistacia vera گونه‌ای گیاه است که در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد می‌کند. تولید پسته در ایران در سال ۲۰۰۵ معادل ۱۹۰٬۰۰۰ تن بوده که ایران را در مقام یکم در جهان قرار می‌دهد. بعد از ایران آمریکا با تولید ۱۴۰٬۰۰۰ و ترکیه با تولید ۶۰٬۰۰۰ تن در مقام دوم و سوم قرار داشته‌اند. تولید پسته اغلب در شهرهای شهرستان انار، رفسنجان، دامغان، قزوین، یزد، سیرجان،شهربابک کاشت می‌شود.واژه پسته پارسی می‌باشد و از طریق زبان لاتین از پارسی وارد زبانهای اروپایی شده‌است.

روغن پسته بسیار مقوی و سرشار از ویتامین های A ، D ،E ، K و دارای مقادیر بسیار بالایی آهن، فسفر ، مس ، روی و منیزیم است. این روغن به صورت بسیار وسیعی در صنایع آرایشی و طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد و نیز بدلیل جذب سریع ویتامین های آن از طریق پوست در ضد لک بوده و و در رفع اثرات باقیمانده جوش نیز موثر است .روش متداول تکثیر پسته از طریق کاشت دانه وایجاد نهال است. ومعمولا بعد از چند سال با سر برداری وپیوند زدن به رقم پسته دلخواه میرسند. روش دیگر تکثیر پسته روش تکثیر بافت است که بسیار محدود بوده ودر ایران شرکت طوبی این کار را انجام می دهد.

خواص پسته , عکس پسته ,فواید پسته ,درخت پسته ,مغز پسته ,مضرات پسته

عکس درخت پسته


خواص پسته برای تقویت سیستم ایمنی

پسته سرشار از مس، منیزیم و انواع ویتامین های B است که سیستم ایمنی را تقویت کرده و از بیماری های متعدد پیشگیری می کند. همچنین دریافت مقادیر کافی از ویتامین B6 از طریق مصرف روزانه یک مشت پسته باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. ویتامین B6 برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی ضروری است. کمبود ویتامین B6 منجر به ناکارآمدی سیستم ایمنی برای مقابله با عفونت ها می شود. همچنین مصرف پسته به ساخته شدن مناسب سلول های قرمز خونی کمک می کند.


پسته برای افزایش خون سازی

ویتامین B6 موجود در پسته برای تولید هموگلوبین ضروری است؛ و افزایش هموگلوبین باعث افزایش خون رسانی و در نتیجه اکسیژن رسانی به سلول ها می شود.


فواید پسته در حفظ سلامت چشم

یکی دیگر از مشهورترین اثرات پسته اثر مهم و مفید آن بر سلامت چشم و بینایی می باشد. آنتی اکسیدان های موجود در پسته در دیگر آجیل ها یافت نمی شوند. از این جهت این آجیل بسیار بی نظیر است. این آنتی اکسیدان ها از آسیب هایی که رادیکال های آزاد (به علت کهولت سن) بر ماکولار چشم وارد می آورند، جلوگیری می کنند.


خاصیت پسته در پیشگیری از ابتلا به دیابت

مصرف پسته از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری می کند. زیرا وجود مقادیر فراوانی فسفر در آن باعث بهبود عدم تحمل به گلوکز می شود.مغز این خشکبار می تواند به کنترلاسترس و فشار های عصبی،تنظیم ضربان قلب،دیابت کمک کند.چون بر اساس نتایج این تحقیق جدید پسته با کاهش روند جذب کربوهیدرات ها در بدن می تواند قند خون را پایین بیاورد.


 پسته و محافظت از قلب

اکثر مغزهای روغنی به عنوان همیارانی برای سلامت قلب معرفی می شوند. زیرا سرشار از اسیدهای چرب تک اشباع نشده (مانند امگا۳ و امگا۶) هستند، در حقیقت آجیل ها یکی از گزینه های اصلی برای داشتن قلبی سالم می باشند؛ و فشارخون بالا را کاهش می دهند. البته پسته به علت دارا بودن مقادیر بسیار زیاد پتاسیم هم حائز اهمیت است و از این رو برای کاهش فشارخون گزینه بسیار مناسبی می باشد. همچنین مطالعات نشان می دهد که پسته به علت دارا بودن مقادیر بسیار فراوانی از چربی های تک اشباع نشده و فیتواسترول ها، توانایی اعجاب آوری در کاهش کلسترول بد خون (LDL) دارد. در نتیجه در بیماری های قلبی توصیه می شود که در کنار رژیم کم چربی به طور روزانه از پسته استفاده نمایند.پسته سرشار از اسید آمینه آرژنین است، که نقش مهمی را در فرآیندهای متابولیکی بدن برعهده دارد و باعث افزایش سطح نیتریک اکسید در بدن می شود؛ و نیتریک اکسید باعث جلوگیری از گرفتگی عروق (تصلب شرایین) می گردد.اکثر مغزهای روغنی به عنوان همیارانی برای سلامت قلب معرفی می شوند. زیرا سرشار از اسیدهای چرب تک اشباع نشده (مانند امگا۳ و امگا۶) هستند.


خواص پسته و درمان کم خونی دختران پس از سن بلوغ

کم‌خونی رایج میان دختران و زنان بعد از سن بلوغ یکی از مواردی است که با گنجاندن پسته تازه به سبد غذایی این گروه قابل جبران است. دخترانی که در طول هفته به میزان لازم و استاندارد پسته مصرف می‌کنند می‌توانند به کنترل و پیشگیری از ابتلا به کم‌ خونی کمک کنند. پسته از جمله دانه‌های مغزی است که علاوه بر آهن دارای ویتامین ۱B ، ۶B و E است کهمی‌تواند در کنار متعادل‌سازی اشتهای دختران در سن بلوغ به تقویت سلول‌های عصبی بدن نیز کمک کند.


محافظت از پوست با مصرف پسته

مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین E برای داشتن پوستی شاداب و سالم توصیه می شود. زیرا ویتامین E پوست را از آسیب اشعه ماورای بنفش محافظت می کند. خوشبختانه پسته سرشار از ویتامین E می باشد. در نتیجه مصرف روزانه پسته منجر به محافظت هرچه بیشتر پوست شما در برابر اشعه ماورای بنفش می گردد. اگر هر روز پسته مصرف کنید داشتن پوست جوان و شاداب برایتان رویایی دست نایافتنی نمی شود.


فواید پسته در پیشگیری از سرطان

یکی دیگر از اثرات مفید پسته دارا بودن مقادیر فراوانی آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان ها از مرگ سلولی می کاهند و در نتیجه از سرطان پیشگیری می کنند.


نگاهی به دیگر خواص مفید پسته :

#پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل لگنی بریزید و شخصی را که این بیماری را دارد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود.
#پوسته سبز خارجی میوه پسته طبع سرد و خشک دارد.
#کسانی که می خواهند دندان و لثه محکم و دهان خوشبو داشته باشند پوسته سبز پسته را بخورند.
#به خاطر وجود فسفر و کلسیم در پسته برای تقویت سلولهای مغزی و استحکام استخوان بسیار مفید است.
#از آهن موجود در پسته نباید فراموش کنیم کسانی که کم خون هستند می توانند روزانه ۱۰ دانه پسته با یک قاشق شربت زرشک ده صبح میل کنند.
#کسانی که بیماری نقرس ، دیابت و یا ناراحتی کلیه دارند سعی کنند پسته کم بخورند.
#اگر پوست سخت پسته را جوشانده و با آب آن پوست سر را ماساژ دهیم از ریزش مو جلوگیری می کند.
#کسانی که درد استخوان دارند یا درد کمرهایی که مربوط به دیسک نباشند می توانند بین ۱۰ تا ۲۰ گرم پسته میل نمایند.
#برای درمان استفراغ هایی که منشاء صفراوی دارند روزانه ۲ عدد پسته استفاده کنند.
#برای کسانی که می خواهند چاق بشوند روزانه ۲۰ عدد پسته + ۲۰ عدد فندق + ۱۰ عدد بادام زمینی همراه عسل خوب و یکلیوان شیر میل شود. پسته و فندق و بادام را با عسل مخلوط کرده خوب بجوید سپس کمی شیر همراه آن بخورید. منظور این است که بزاق دهان با آنها مخلوط گردد.
#نسخه دیگر جهت درمان لاغری مغز بادام شیری ۲۵ گرم + پسته خام ۲۵ گرم + گردو ۲۵ گرم + فندق ۲۵ گرم همه را خوب کوبیده با شکر ۱۰۰ گرم مخلوط نموده ۱۰۰ گرم نشاسته به آن می افزاییم در شیر مواد را پخته به عنوان غذا میل می کنیم.
# پسته سردی کبد را معالجه می کند.
#به خاطر داشته باشید که پوسته نازک روی مغز پسته را هم بخورید.
#پسته از سکسکه جلوگیری می کند.
#پسته دفع کننده سموم بدن است.
#کسانی که لقوه دارند روغن پسته را با مشک مخلوط نموده مالش دهند.
# پوسته نازک روی مغز پسته درمان کننده یرقان و ورم طحال است.
#مربای پوست خارجی پسته تازه باعث تقویت قلب می شود.
#برای کسانی که می خواهند از ریزش مویشان جلوگیری شود از برگ درخت پسته جوشانده غلیظی تهیه کنند و هفته ای دو مرتبه سر را بشویند.
#پسته متعادل کننده غدد تیروئید می باشد، روزی ۲۰ دانه میل شود.
#دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.

#مصرف پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد.
#پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد وخشک است و دارای خواص زیر می باشد و برای رنگرزی بکار می رود.
# پوست سبز پسته بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان‌ است .

#برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید .

#مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
#خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
#مغز و ذهن را تقویت می کند.
#دم کرده پوست سبز پسته برای رفع اسهال مفید است .

#برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
#برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
#پسته معده را تقویت می کند.
#برای تسکین سرفه مفید است.
#اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند.
#جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
#جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
#جویدن پوست سبز پسته باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.

#پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد ، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

#دردهای کبدی را تسکین ،‌سموم بدن و یر قان ( زردی ) را از بین می برد.

#پسته کال اسهال ر ا درمان کرده و ضد عفونی کننده است.

#کسانی که درد مقعد دارند از جوشانده ی پوست و برگ درخت پسته که پنبه ای را به آن آغشته کرده اند روی موضع بگذارند.
#برای برطرف کردن ضرر پسته بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورند.
#برای کسانی که دوران نقاهت بیماری را می گذارنند بهتر است روزانه ۱۰ دانه پسته همراه ۳ برگه زردآلو ترش میل کنند.
#مسلولین یا کسانی که لاغر شده اند می توانند از روش فوق استفاده کنند.
#ایرانیان قدیم می گفتند اگر کسی پسر می خواهد باید پسته بخورد.
#برای استحکام لثه پوست سبز پسته را روی لثه بمالید و یا بجوید .
#خوردن پسته به قلب آرامش می دهد.
#مربای پوست خارجی پسته باعث تقویت قلب می شود.
#باز کننده انسداد و گرفتگی مجاری کبد می باشد.


خواص پسته , عکس پسته ,فواید پسته ,درخت پسته ,مغز پسته ,مضرات پسته

مغز پسته


ارزش غذایی ۱۰۰ گرم پسته :

آب  ۵٫۲ گرم
پروتئین  ۲۰ گرم
مواد چرب  ۵۴ گرم
مواد نشاسته ای  ۱۵ گرم
کلسیم  ۱۳۰ میلی گرم
فسفر  ۵۰۰ میلی گرم
آهن  ۷٫۵ میلی گرم
پتاسیم  ۹۵۰ میلی گرم
ویتامین آ  ۲۳۰ واحد
ویتامین ب۱ ۰٫۷ میلی گرم
ویتامین ب۳ ۱٫۵ میلی گرم


فواید پسته ,درخت پسته ,خواص پسته ,پسته خندان

پسته خندان


مضرات پسته :

۱-مصرف زیاد پسته باعث می شود که مقدار ازت در خون بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود.

۲-اشخاصی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند و مبتلایان به بیماری های نقرس و دیابت و ناراحتی کلیه باید از خوردن پسته خودداری کنند.

۳-پسته از آنجایی که دارای مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین می باشد، لذا نباید بیشتر از ۱۸ گرم در هفته مصرف شود.

۴-سعی کنید در خوردن پسته افراط نشود، مخصوصاً خانم‌های حامله چون باعث زردی کودک می‌شود.

۵-برای برطرف کردن ضرر پسته بهتر است که بعد از خوردن آن برگ زردآلو ترش یا انار ترش بخورند.

۶-پسته گرم و خشک بوده و لذا بـــرای افـــراد گرم مـــزاج مضر بوده و مصلح آن سکنجبین است.

۷- روغن پسته برای معده های ضعیف و بیمار ، سنگین و زیان آور است .


بهترین روش نگهداری از پسته :

بهترین روش برای نگهداری از آجیل مغز شده، این است یه آن را درون فریزر نگهداری کنید تا از رشد قارچ آفلاتویسین بر سطح دانه‌ ها و مغزها پیشگیری ینید. مصرف این قارچ سرطان‌زاست و خانواده‌ها باید دقت زیادی در این زمینه داشته باشند.


همچنین بخوانید:

خواص آلبالو

خواص پرتقال

خواص بومادران

خواص انگور

خواص موز

خواص انار

خواص لیمو ترش

خواص گوجه فرنگی

خواص سیر

خواص پیاز

خواص گردو

امتیاز 3.67 ( 3 رای )
برچسب ها :
اشتراک گذاری مطلب
به آسانی ما را دنبال کنید :) کانال تلگرام

کلیه حقوق برای این سایت محفوظ است. اللــهم صــل علــی محــمد و آل محــمد و عجل فرجهــم

Copyright Amazing.ir © 2017 - Allrights Reserved